Smart ForTwo Electric Drive – skutečný elektromobil pro život?

Vložil: Clark Kent v 22:25:14 Kategorie: Ekoauta

Srp17

 

Na automobilku Smart se povětšinou nahlíží spíš s despektem, a její vozy jsou ze všeho nejvíc připodobňovány k trochu větším nákupním taškám, i když přiznejme si to, ony ani ve finále nic jiného nejsou. Mohl by být ale právě Smart tím, kdo představí opravdu skutečný městský elektromobil?

Někdo by mohl namítat, že vyladěných elektromobilů a hybridů, jako jsou Ampera, Volt nebo Prius, už máme spoustu, ale na každém z nich bychom mohli nějakou tu vadu na kráse najít. Nejnovější (třetí) generace elektrického Smartu ForTwo se však tváří, jako kdyby právě ona byla tou konečnou odpovědí. Pokud pomineme nezbytný zelený design, zjistíme, že se pod kapot(k)ou ukrývá elektromotor o výkonu 74 koňských sil, který mu umožňuje dosáhnout až na solidních 120 kilometrů v hodině, zatímco těch třináct vteřin, které potřebuje ke zrychlení z nuly na sto, jej v pohodě zařadí do mainstreamu jeho na ropě závislých kolegů. Co se dojezdu týče, tak ani tady si chytrolín nevede špatně a se svým akumulátorem od Tesly dokáže na jedno nabití spolykat až 140 kilometrů.

 

Je mi jasné, že ani teď nejsou zdaleka všichni z vás přesvědčeni o pravdivosti titulku, ale přemýšlejte o tom, opravdu tomuhle městskému elektrovozítku něco chybí? Všude se vejde, bez problémů si poradí s dvěma cestujícími (a i nějakým tím nákupem), nebojí se dálnice a denní okruh školka-práce-školka-nákup pro něj není žádný problém. Nevím jak vy, ale co se mě týče, tak Smart ForTwo Electric Drive projel za jedna.

 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy