Opel Ampera - první oficiální obrázek

Vložil: Vojtěch Benedikt v 22:21:51 Kategorie: Novinky

Bře1

 

 Opel Ampera

S tím, že Ženevský autosalon je již za dveřmi, dochází k oficiálním i neoficiálním odhalením některých novinek, které tam uvidíme. Z obou skupin je Opel Ampera. Jeho obrázky (včetně titulního) byly nedopatřením vypuštěny do světa. Nyní přichází jeden oficiální (viz níž).

 V Ženevě se rozhodně můžeme těšit na spoustu nových elektrických automobilů. Do stejné skupiny jako Opel Ampera (na 1. a 2. obrázku) patří ještě model General Motors Chevy Volt (na 3. obrázku). Pokud se na ně podíváte, vidíte že jsou si velice podobné, ale Opel mě osobně přijde designově lépe zpracovaný. Maska s ostře řezanými rysy, která vypadá jako z budoucnosti přesně odpovídá konceptu elektromobilu. Ten je totiž vlastně ta budoucnost.

Opel AmperaGM Chevy VoltEvropský bratranec Chevroletu Volt z designového souboje vyjde nejspíš jako vítěz. Co se týče technologií ty mají oba vozy společné. Volt byl představen již na Detroitské Auto Show (americká obdoba Ženevy). Díky zabudovanému spalovacímu motoru má dojezd až 640 mil. Výrobce ho ale nepovažuje za hybrid jako takový. Spalovací motor pod kapotou totiž slouží k dobíjení baterií, které pak pohánějí kola, kdežto hybrid je pohání přímo motorem. O účinnosti a efektivitě této soustavy oproti hybridu se můžeme hádat, ale automobilky o Voltu a o Amperu mluví jako o elektromobilech.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy