Obamův doprovod bude řídit Chevrolet Volt

Vložil: Vojtěch Benedikt v 17:35:41 Kategorie: Technologie

Bře9

 

Chevy VoltAmerický prezident Barack Obama se svým doprovodem (ochrankou a spol.) míří do Detroitu na konferenci o technologiích. Obama sám pojede ve svém novém Cadillacu, ale jeho doprovod bude řídit Chevy Volt (testovací vzorky).

To, že řídí Chevrolet Volt na konferenci o technologiích se vcelku hodí do tématu. Tento (zatím) koncept je technologiemi přeplněn. Tato jízda bude využita k otestování Voltu, a k rozhodnutí vlády, zda přispět automobilce na jeho vývoj v době finanční krize. Chevrolet Volt, a evropský Opel Ampera mají mnoho společného. Jedná se podle výrobce o elektromobil, ačkoli má pod kapotou běžný spalovací motor.Rozdíl je v tom, že hybridní automobil používá motor přímo k roztáčení kol, Volt a Ampera ho používají k nabíjení baterie.Opel Ampera
Obamův CaddilacMožná si myslíte že je to to samé (efektivnější je používat spalovací motor přímo k roztačení kol), ale výrobce si stojí za tím, že se jedná o elektromobil, protože motor se spouští až při překonání dojezdové vzdálenosti (v městské dopravě se spouštět ani nemusí). Každopádně se nyní pojem elektromobil považuje za více "sexy" než pojem hybrid - jedná se s největší pravděpodobností o hudbu blízké budoucnosti. 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy