Cheetah znovu ožívá!

Vložil: Clark Kent v 21:54:45 Kategorie: Z Historie

Říj8

 

Poslední dobou se ve světle Mustangu, Camara a všech těch dalších amerik, docela zapomíná na spoustu dalších legendárních vozů zpoza oceánu. Například právě na Chevrolet Cheetah.

Tento sporťák pochází z doby, kdy bylo soupeření mezi Chevroletem a Fordem na samém vrcholu a Cheetah měl být odpovědí na fordovskou Cobru. Bohužel to s ním nedopadlo moc dobře, protože továrna, ve které byly vozy sestavovány, vyhořela. Na světě tak zbylo pouhopouhých 23 kusů tohoto unikátního vozu. Už to tedy téměř vypadalo, že se na Cheetah zapomene, když se nedávno zčistajasna objevila společnost „Cheetah Continuation Turnkey Collectibles“. Ta si dala za úkol znovu rozjet výrobu vozu a zatím to vypadá, že se jí to i docela daří. Nový Cheetah je naprosto identický se svojí předlohou, včetně trubkového rámu, nezávislého zavěšení kol, tří a půl litrového motoru a super lehké karoserie.

U skvostu jako je tento Chevrolet bychom čekali i odpovídající cenu, kupodivu to ale není až tak hrozné. Za nový Cheetah si CCTC řekne jen něco kolem jeden a půl milionu korun.

 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy