ZR48 MTI aka Corvetta na dovolené

Vložil: Clark Kent v 20:31:03 Kategorie: Jiné

Říj8

 

Čas od času se některé z automobilek podaří vytvořit takový skvost, že může posléze sloužit jako zdroj inspirace pro celou řadu dalších zdánlivě naprosto odlišných věcí. Může jít třeba o Porsche a jeho designové výrobky inspirované křivkami devět set jedenáctky, nebo třeba taky o superloď plující ve stopách nejslavnějšího Chevroletu všech dob, modelu Corvette.

To, že jde o skutečnou superloď dokazuje jak její ďábelské vzezření, které přímo žadoní o udělení vedlejší role v nějaké té bondovce, tak hlavně dvojice obřích osmiválcových motorů Mercury Marine – každý o výkonu 1350 koňských sil. Díky masivnímu využití karbonových vláken a prosazování aero/hydrodynamiky na úkor všeho ostatního, dokáže potom tahle nestvůra letět po vrcholcích vln až rychlostí atakující neuvěřitelných tři sta kilometrů za hodinu.


Do jejích útrob se vejde až šest (sebevrahů) cestujících, kteří si mohou užívat ďábelsky rychlou jízdu v interiéru připomínajícím právě C-šestkovou Corvettu. Koneckonců, na stejné vlně se veze i zevnějšek lodě, jak je vidno například na záďových světlech. Jedinou překážkou tak pro většinu z nás zůstává jako vždy cena, ZR48 MTI totiž nestojí ani o cent méně než 1,7 milionu dolarů – tedy asi třicet jedna a půl milionu korun.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy