Proton Jebat – název mluví za vše :)

Vložil: Clark Kent v 20:37:21 Kategorie: Novinky

Pro4

 

Už jsme měli tu čest s celou řadou asijských „automobilek“ které měly za to, že jim k úspěchu stačí špatně okopírovat úspěšný automobil – jedničkou v oboru byl zatím bez pochyby čínský BYD. Chlapíci z Malajsie se ale nejspíše rozhodli, že jej o prveství připraví – světě pohleď, Proton „Evo“ Jebat.  

Mitsubishi Lancer Evolution je bez d(j)ebat jedním z nejlepších automobilů, jaké se kdy proháněly po asfaltu, těžko proto pochopit, že si někdo troufne kopírovat, a ještě ne zrovna moc dobře, i od něj. Malajští designéři to měli při jeho navrhování celkem jednoduché, zvěnčí zkrátka přidali do nárazníku nějaké ty matné plasty, lowcostová zrcátka, a opravdu jen trochu upravili přední masku. Alespoň, že pod kapotu nezakopali žádné litrové ořezávátko, použitý přeplňovaný dvoulitr o 237 koních už je přeci jenom celkem slušný motor.

 

Jelikož není moc pravděpodobné, že se kdy Jebat dostane na evropské silnice, nemusíme zjišťovat, co se na něm ulomí jako první. Přesto však dávejte pozor, pokud před sebou někdy uvidíte auto, co má vzadu nápis „Jebat“ kliďte se co nejrychleji z cesty. 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy