Peugeot HX1 odhalen před Frankfurtem

Vložil: Clark Kent v 20:29:04 Kategorie: Ekoauta

Srp30

 

Odvážný futurismus už v dnešní době není cizí prakticky žádné ze světových automobilek, francouzský Peugeot nevyjímaje. Jeho nejnovější koncept HX1 koneckonců vypadá jako něco, co jsme ještě před necelými deseti lety vídali jen ve sci-fi filmech. 

Vůz je koncipován jako sportovně/hybridní MPV atypické svou minimální výškou, díky které má také minimální koeficient odporu – pouze 0,28. Není to však pouze zásluhou výšky, ale rovněž několika dalších vychytávek, a to ať už starých dobrých spoilerů, nebo novinek v podobě ploch ukrytých v sedmipaprskových kolech, které se za jízdy vysunou, a disky jsou pak naprosto hladké. Poněkud netypické jsou rovněž dveře HX1ičky, které nejsou ani klasické, ani sebevražedné, ani ala lamborghini, ani ala racčí křídla, ale efektní jsou každopádně.

 

Co se pohonné jednotky týče, tak je tenhle konkrétní Peugeot, jak už bylo předesláno, hybridní, a proto využívá turbodieselový motor o objemu 2,4 litru a výkonu 204 koňských sil pro pohon přední nápravy, a pro zadní kola má přichystaný o něco menší, 95ti koňový elektromotor. Ve výsledku se pak tahle dvojka podepíše na skvělé spotřebě pouhých 2,7 litru na sto kilometrů. 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy