Peugeot 508 RXH – nový diesel na baterky

Vložil: Clark Kent v 20:08:22 Kategorie: Ekoauta

Čvc12

 

Francozskou automobilku Peugeot zatím sice s hybridy nijak zvlášť nespojujeme, ale je docela dobře možné, že by se to vbrzku mohlo změnit. K prvnímu hybridnímu modelu, 3008 Hybrid4, totiž příští rok přibude další diesel-elektrické SUV.

Model 508 RXH bude vybaven stejným pohonným ústrojím jako předcházející 3008ička, tedy dvoulitrovým dieselem doplněným o 38 koňový elektromotor, což bude dohromady poskytovat přesně dvě stě koňských sil a slušných 460 Newtonmetrů točivého momentu. Zajímavý je ale fakt, že by měl být vůz schopen také čistě elektrického provozu, i když si nejsem tak docela jistý, jak se při své velikosti bude tvářit na ani ne čtyřicet koňských sil. Užitečnější informací pro nás tak rozhodně je klasická kombinovaná spotřeba, která by se měla dostat i pod 4,2 litru nafty na sto kilometrů.

 

Pokud vás novinka zaujala, mohlo by vás zajímat, že se vůz dostane do prodeje už na jaře příštího roku. Zatím sice není jasné, na kolik si ho bude automobilka cenit, ale svou roli vlaštovky francouzských hybridů splní na každý pád. 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy