Pagani Zonda Cinque – že to bez střechy nejede?

Vložil: Clark Kent v 00:00:00 Kategorie: Novinky

Čvc6

 

 Od roadsteru nikdo nečeká obrovskou maximálku nebo akceleraci, při které se nedokážete pohnout v sedačce. Pagani Zonda Cinque ale není typickým představitelem těchto vozů.

 Celá jeho karoserie je vytvořena z uhlíkových vláken a ani jeho šasi nezůstává pozadu – je vyrobeno z uhlíko-titanového kompozitu, vyvinutého právě pro tento vůz. Pod tenkou vrstvou karbonu najdeme dvanáctiválec od AMG o výkonu 678 koní a s točivým momentem 784 Nm. Kilowatty motoru putují na vozovku přes 6ti stupňovou sekvenční převodovku Clima a mohutné pneumatiky Pirelli PZero. O stabilitu Cinque se starají nastavitelné hořčíkovo-titanové tlumiče. Díky teamové práci všech komponent dokáže Zonda zrychlit z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy a nepřestane zrychlovat do té doby, než se na budících objeví hodnota 350 km/h.
Každá legrace ale něco stojí, v tomhle případě přibližně 1,8 milionu dolarů. Ten, koho cenovka na Zondě nezastaví, si může užívat pocitu, že stejný vůz jako on mají nanejvýš další 4 lidi. Víc než pět těchto aut totiž z tovární linky nikdy nesjede. 


 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy