Officine Autodromo – italský design za rozumnou cenu?

Vložil: Clark Kent v 23:45:02 Kategorie: Jiné

Lis24

 

Designových hodinek, které byly nějakým způsobem svázány s automobily, jsme tu už pár měli. V naprosté většině případů sice jde o opravdové skvosty, ale bohužel tomu odpovídá i jejich cena, která se mnohdy nezastaví ani na šesti cifrách. Co kdyby tomu ale mohlo být jinak?

Officine Autodromo, ve kterém působí průmyslový designér Bradley Price, nepatří do klasické aristokratické třídy chronometrů, ale přesto se jim podařilo vytvořit trojici nádherných chronometrů, z nichž každý jeden je inspirovaný automobilovými budíky z poloviny minulého století. Uvnitř 42 milimetrového pouzdra z nerezové oceli najdeme švýcarský strojek Ronda Quartz, přičemž k ruce jej poutá poměrně subtilní kožený pásek s perforací připomínající věnec sportovního volantu.


Co však činí tyto hodinky v našich očích tak podařenými, je hlavně jejich cena. Už jsme si celkem navykli, že designové a neobvyklé hodinky od italské firmy přijdou na pěkný balík – v lepším případě v řádech desítek tisíců, ale Officine Autodromo ocenili každý model z této trojice na 425 dolarů, tedy zhruba 8100 korun v přepočtu.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy