Mercedes-Benz E63 AMG – „král králů“

Vložil: Clark Kent v 21:25:34 Kategorie: Recenze

Bře25

 

Možná se ptáte, jestli jsme to tentokrát s titulkem článku trochu nepřehnali, odpověď ale zní: „rozhodně ne“ :) AMG é-šedesát trojka je perfektní ve všech ohledech.

Pokud hledáme opravdového krále aut, nemůžeme se zaměřit pouze na maximální výkon nebo na jízdní vlastnosti, potřebujeme docílit opravdu komplexního posouzení všech vlastností daného vozu. Při hledání jsem tedy vycházel z pouze několik hodin staré recenze E63ky uveřejněné na autoblogu, která se díky svému rozsahu k tomuto účelu perfektně hodí. První důležitým faktorem je, jak se vůz chová při běžném provozu. Mercedes má k tomuto účelu nastavitelný podvozek, který při nastavení na „comfort“ nevyvede z míry takřka nic. Samozřejmě, že hned vedle řadicí páky se nachází nenápadné AMG tlačítko, které vůz v okamžiku přepne do mnohem zábavnějšího módu „Sport“ nebo ještě lépe „Sport Plus“. Tyto dva režimy v kombinaci se superrychlou automatickou sedmistupňovou převodovkou (řazení pádly pod volantem je samozřejmostí) na dálnicích zaručují opravdu nikdy nekončící zábavu. Zvláště pokud uvážíme, že pod kapotou není nic slabšího, než osmiválec o objemu 6,2 litru a výkonu 518 koní. Pokud by vás ale závodění na dálnicích přesto omrzelo, můžete si užívat masážních sedadel, která jsou vybavena i takovými vychytávkami, jako je například aktivní systém bočního vedení. Zjednodušeně řečeno, sedačka se v oblasti žeber zpevňuje a mění svůj tvar tak, aby při zatáčení maximálně podpírala tělo.

Při závěrečném shrnutí tedy dostáváme vůz, který je perfektní pro klidné jízdy do práce, dostatečně agresivní na dálnicích, aby se dokázal vypořádat i s konkurencí jako je Maserati Quattroporte, a svým cestujícím nabídne jak neopakovatelný požitek z jízdy, tak i stejně tak intenzivní pocit ze špičkového vybavení interiéru. Zkrátka opravdový „král králů“.

 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy