Maserati Quattroporte GT S

Vložil: Martin Černý v 00:00:00 Kategorie: Recenze

Dub3

 

Nejlepší sportovní sedan na světě, tečka. Quattroporte stojí na vrcholu velmi vysoké společnosti aut. Audi S8, Mercedes S63 AMG i nové BMW 7, s dvojtě přeplňovaným osmi válcem, sem všichni patří. Maserati překoná každého z nich.

 

 Quattroporte žene vpřed motor o objemu 4.7 litru s výkonem 433 koní, doplňuje ho automaticá převodovka ZF (najdete ji i u Jaguáru, Mercedesu nebo BMW). Převodovka odvadí perfektní práci, v manuálním režimu je rychlá a v automatickém zase dostatečně komfortní. S znamená Sport, takže u této verze nenajdete adaptivní odpružení “Sky Hook” ale tužší pružiny, díky kterým Masserati sedí níže. I exteriér vozu je mírně upraven, aby dotvářel sportovní charakter.

To co za nemalý obnos z Vašich úspor (přibližně 2,7 milionu) dostanete, je úžasně vypadající a velmi dobře postavená limuzína. Klidná a pohodlná kdykoliv je potřeba, ale stiskněte tlačítko “Sport” a klapky ve výfukovém potrubí se otevřou a budete si moci vychutnat jednu z nejlepších motorových symfonií. Brzy se přistihnete, jak jezdíte městem, s módem Sport, staženými okny, zařazená jednička a 4 500 otáček na otáčkoměru, jen kvůli zvuku odrážejícímu se od stěn. Quattroporte očekává Porsche Panameru a Aston Martin Rapide, další čtyř-dveřová super-auta, klidně a bez obav.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy