Lamborghini Aventador – osmkrát menší, dvanáctkrát dražší

Vložil: Clark Kent v 22:19:25 Kategorie: Jiné

Zář18

 

Na světě je spousta aut, na která si většina z nás často ani nesáhne, o jejich řízení, či dokonce parkování ve vlastní garáži, nemluvě. Od toho tu ale jsou jejich zmenšené modely, které si tak namísto nich zaparkujeme na stole. Až doposud jsme se drželi klasického schématu, co by se ale stalo, kdyby osmkrát zmenšená verze řekněme Lamborhini Aventador, přišla na dvanáctinásobek ceny skutečného vozu?

Ačkoliv se to na první pohled může zdát jako úplná hloupost, jedna taková hračka doopravdy existuje. Nejspíš by vás zajímalo, kvůli čemu se její cena vyšplhala do těchto astronomických výšin, dpověď je ale pragmatičtější, než byste si nejspíše mysleli. Aventador junior totiž není mrňavý Transformer, dokonce v sobě ani neskrývá laser nebo tajné pásky CIA. Jeho kouzlo se schovává pouze v hromadě karbonu, zlata, diamantů, platiny a lásky k detailům.

Zhruba za čtvrt roku by mělo dojít k jeho aukci a vyvolávací cena byla už nyní stanovena na 4,6 milionu dolarů, přičemž pokud byste o tohle extravagantní těžítko stáli tolik, že byste jej zkrátka museli mít, je tady možnost koupit si jej přímo od jeho tvůrce, Roberta Gülpena, za skromných šest milionů dolarů.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy