Frankfurt otevírá své brány aneb klasiky jak je neznáme

Vložil: Clark Kent v 22:30:39 Kategorie: Jiné

Zář16

 

Na letošním autosalonu ve Frankfurtu toho byla, a stále ještě je, k vidění opravdová spousta, novinkami počínaje, přes koncepty, a rozličnými neobvyklými automobilovými kreacemi konče. Kdybychom se chtěli podívat na každé tamní dvoustopé vozidlo, nebyli bychom s tím hotoví dřív než do konce roku, našlo se tam ale pár specialit, které si naši pozornost rozhodně zaslouží.

Dnes bude řeč o trojici vozů s charakterem stoleté, v dubu uložené, skotské, opepřených však špetkou (dobře, možná několika hrstmi) steampunku - konkrétně se jedná o původní Mercedes-Benz 300SL Gullwing, vysloužilého závodníka grand prix Auto Union Type C a originální Porsche Spyder z roku 1953. Všechny tři legendy jsou ale pouhými uměleckými výtvory, stvořenými z hromady starého železného harampádí (ačkoliv nejedno hodinářství teď nejspíš hledá marně ztracené náhradní díly).

Přestože ani jeden z těchto skvostů nedokáže bez cizí pomoci roztočit ani jedno z desetitisíce svých ozubených kol, jejich vzezření jim zaručuje přední místa v těch nejlepších světových soukromých sbírkách. A pokud by měl náhodou design zklamat, je jisté, že cena začínající na jednom milionu korun, zabere vždycky.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy