Chtěli by jste Nissan Leaf? Máte smůlu

Vložil: Johny Košík v 19:12:20 Kategorie: Ekoauta

Led17

 


Základním kamenem propagace tohohle vozu bylo tvrzení, že půjde o první masově prodávaní elektromobil. Skutečnost je ale jiná. Dostojí Nissan svých slov, nebo šlo jen o plané řeči?

Na začátek uvedu pár čísel. Jen v Americe bylo předobjednáno 20 000 vozů Nissan Leaf. V prosinci 2010 se jich k zákazníkům dostalo 19! To je 0,01% vyřízených objednávek!! Tohle by mohlo jméno Nissanu opravdu poškodit, nemluvě o stornech tisíců objednávek a budoucí skepsi ohledně reálných prodejů. Internet je plný spekulací proč tomu tak je. Například upřednostnění domácího trhu nebo opravování vozů, které sjíždí z výrobních linek a nejsou úplně v pořádku. Nissan žádně rozumné vysvětlení nepodal, jen že Leafy nemá ani doma ani v amerických docích, prostě nikde. Mimo to říká, že chce zákazníkům dodat kompletně fungující automobil, což by naznačovalo že opravdu ještě upravuje tohle elektrické vozítko. Co je pravda asi nikdo přesně neví, kromě vedení automobilky samozřejmě. Možná je výroba drahá a tak by na tom Nissan jen prodělával...Kdo ví.

To nahrává do karet například Fordu, který když nebude otálet se svým Focusem Electric, by mohl uspokojit mnoho nespokojených zákazníku Nissanu. Sám jsem zvědav, jak to dopadne.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy