Brutální Nissan Juke-R ve vší parádě!

Vložil: Clark Kent v 22:58:43 Kategorie: Novinky

Lis20

 

Poslední měsíc nás konstrukční oddělení Nissanu co chvíli zásobovalo nejnovějšími videi z přestavby klasického Nissanu Juke na extraostrou verzi „R“, za kterou se neukrývá nic menšího než takřka devadesát procent genomu světoznámého modelu GT-R. Teprve dnes se však můžeme konečně podívat na výsledek jejich snažení v celé jeho kráse.

Typově se ostrý Juke řadí přesně mezi klasické Batman/Darth Vader-mobily, tudíž spoléhá na přehršel ostrých linií, agresivních tvarů, a hlavně na spoustu a spoustu matně černého laku - přesto by v něm však oko nezasvěceného jen těžko hledalo něco víc než jen hromadu spoilerů. Něco málo nám naznačí až pohled do interiéru vozu, kde najdeme jen těžko přehlédnutelnou ochranou klec, skořepinové sedačky a středový panel, který nápadně připomíná Jukova staršího sourozence a potomka slavného rodu Skyline, již zmiňovaný GT-R.

Jak už ale víme, nejde zdaleka jen o středový panel, Juke-R stejně tak využívá jeho převodovku, tlumiče, prvky řízení, a hlavně onen šestiválec s dvojitým turbem, díky kterému disponuje pořádným stádem koní o 485 hlavách. Odhadované zrychlení z nuly na sto se pohybuje těsně kolem tří a půl vteřiny, ale nejsou to ani tak papírové hodnoty o co v případě tohoto vozu jde. Smyslem tohoto projektu totiž bylo/je přenést charakter, schopnosti, i vlastnosti GT-Rka do podstatně menšího a zcela odlišně koncipovaného Juku. V tomto ohledu si ale budeme muset na finální verdikt počkat až do testovacích jízd.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy