Bentley Continental GT 2011 - v novém kabátě

Vložil: Václav Pščolka v 01:09:17 Kategorie: Novinky

Zář30

 

Automobilka Bentley představila nový Continental GT, který vypadá velice podobně jako ten předchozí. Jenže britský výrobce aut nás už při podrobnějším pohledu přesvědčí o opaku - stejný rozhodně není.

 

Tohle třídveřové auto s velkým okřídleným „B“ ve znaku působí velice honosně, luxusně a sportovně zároveň. Přední masce dominuje mřížka chladiče a k agresivnějšímu vzhledu přispívá i spodní mřížovaný díl. Hlavní xenonové světlomety obklopují dokola ještě LED diody. Zadní dvojice, lépe řečeno čtveřice, světel má při rozsvícení tvar dvou nad sebou ležících elips. Stejně je tvarovaná i dvojice výfukových koncovek.

 
 

Pokud se ptáte na technické údaje, je jasné, že značka Bentley by na autech takového typu netroškařila. Pod kapotou budete muset krotit motor o výkonu 567 koní, obsahu šest litrů a k tomu ještě přidaná dvě turbodmychadla. Nechybí ani pohon všech kol, který je rozdělen mezi přední a zadní nápravu v poměru 40 ku 60 a z nuly na stovku se tak dostanete za 4,4 vteřiny. Pokud s tímto autem zabrousíte na německou neomezenou dálnici, můžete si vychutnat maximální rychlost až 318 km v hodině.

Ani za interiér se rozhodně výrobce stydět nemusí, dostanete zde osmipalcový dotykový display, dynamickou navigaci a Google Maps. Sedačky „Cobra“ jsou klimatizované a speciálně tvarované, aby lidé sedící vzadu měli více místa na nohy. Ještě zmíním cenu, ta se pohybuje okolo 190 000 amerických dolarů.
 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy