911 Rinspeed Flatnose – Miami Vice se nevzdává

Vložil: Clark Kent v 21:58:16 Kategorie: Jiné

Říj10

 

Na aukčním serveru eBay se toho najde opravdová hromada, a to včetně celé řady unikátních automobilových počinů – ať už továrních, či garážových. Do této kategorie spadá i americký remake Porsche 911 Flatnose, který nám připomene Miami ve svých slavných osmdesátých letech.

První odlišností už je samotná karoserie Flatnose, která vyměnila klasické oválné světlomety za mrkačky ala model 944, stejně tak jako záď zvětšenou o hranatou turbo nástavbu. Rinspeed však dotáhnul úpravy ještě o dvě úrovně dál, a tak má 911ka v jeho podání boční žebrování okopírované z Ferrari Testarossa a svítivě rúžový lak. Rukopis Rinspeedu bez sebemenších problémů najdeme i v interiéru, vylepšeném o plně elektricky stavitelné sedačky, a hlavně o ryze osmdesátkový volant vybavený takovým množstvím tlačítek, že by se za ně nemusel stydět ani tehdejší počítačový terminál.


Na dnešní poměry je výsledný dojem z vozu samozřejmě spíš úsměvný, ale to nic nemění na tom, že za éry Knight Rideru bylo tohle vozítko vrcholem stylu a dobrého vkusu. Dnes už však vypadá spíš jako služebák přestárlého dealera kokainu.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy