VW Camper Van – legenda v kostce

Vložil: Clark Kent v 20:50:44 Kategorie: Jiné

Srp15

 

Pro někoho z nás může být lego už dávno uzavřenou kapitolou dětství, ale najde se i spousta takých, kteří si s ním rádi hrají dodnes. Možná že spíš právě pro ně bude tato nejnovější dánská stavebnice, která se rozhodla zvěčnit v kostkách legendu let sedmdesátých – Volkswagen Camper Van.

Těžko říct jestli bychom vůbec mohli najít větší legendu, než je tahle dodávka, která se proslavila hlavně díky hnutí hippies a dodnes ji jako ikonu volného přístupu k životu vyhledává spousta, převážně mladších, lidí. Její plastový model nabízí takřka všechno, na co jsme zvyklí od skutečného vozu, tedy motor nad zadní nápravou, interiér přesný do posledního detailu, a dokonce i nejcharakterističtější znak Camper Vanu – zvedací střechu.

 

Je pravda, že i přes veškeré snahy stavitelů lego zůstala dodávka přece jen trochu kostrbatá, ale její charakter se podařilo zachytit ve všech ohledech, a to je konec konců to, o co jde. Není zatím sice jisté, zda se nebude prodávat pouze za oceánem, ale pokud dorazí i k nám, můžeme ji očekávat s cenovkou okolo jednoho a půl tisíce korun.

 


Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy