Škoda Superb II - tuzemský top class

Vložil: Václav Pščolka v 23:42:49 Kategorie: Recenze

Lis16

 

Vlajkové auto střední třídy mladoboleslavské Škodovky. Tak by se dala pojmenovat Škoda Superb. Poprvé byla světu představena v březnu 2008, nyní ji vyrábí závod v Kvasinách a výroba se přesunula i do Indie a Ukrajiny. Supeb znamená fantastický nebo skvělý. Zaslouží si tato kombinace sedanu a liftbacku ono jméno? Názor si udělejte sami. 

Škoda Superb 2. generace se vyrábí jako pětidvéřový sedan se systémem Twindoor, který umožňuje nadzvednout i zadní okno, v pěti verzích výbavy a dvanácti motorizacích. Později přibyla i verze Combi, o té však někdy příště. Nová Škoda Superb zároveň přináší i novinky, které u aut této značky ještě nebyly. Jde například o kolení airbag řidiče, parkovací asistent nebo Bi-Xenonové světlomety s funkcí AFS (Adaptive Frontlight System), který mění nastavení předních světel v závislosti na jízdních podmínkách. O bezpečnost se stará sada až 9 airbagů a již zmíněné světlomety. To vše doplňují skvělé drobnosti jako hodiny a zapalovač na středové schránce pro cestující na zadních sedadlech, držák s odkapávačem na deštník ve dveřích či automatický senzor deště.

Nutné je též zmínit systém MAXI DOT, jehož display je umístěn mezi otáčkoměrem a tachometrem (oba jsou mimochodem výborně zpracované a přehledné). Je to palubní počítač s rozšířenou funkcí, takže kromě stavu vozidla a rychlosti nám může ukázat aktuální spotřebu, jak máme zabočit na kruhovém objezdu, informace z rádia a jiné. Střední části přístrojové desky pak vévodí velká dotyková obrazovka rádia a navigace (záleží na výbavě), avšak dá se využít i na přehrávání DVD filmů. Celkově je interiér vozu řešený výborně a na pohled vypadá velmi luxusně.

A co říci na závěr? Snad jen bych měl dodat, že tento vůz získal ocenění Auto roku 2009. Vše co jsem popisoval v předchozím odstavci dává dohromady vůz, se kterým je jízda pro někoho kdo v podobném autě nikdy neseděl velkým zážitkem a zároveň nebude dělat ostudu ani výše postavenému manažerovi.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy