Rinspeed uvádí: supervozík pro Smart ForTwo

Vložil: Clark Kent v 20:51:20 Kategorie: Jiné

Pro7

 

Společnost Rinspeed si navzdory své drobnosti vydobyla solidní renomé, a to hlavně v oblasti jakýchsi revolučních vychytávek a schopnosti dívat se na věci pod zcela novým úhlem. V obojím si je očividně pevná v kramflecích, a rozhodla se nám to dokázat na svém nejnovějším projektu.

Ačkoliv Smart ForTwo je veskrze kontroverzním automobilem, a já sám se rozhodně nestavím na stranu jeho příznivců, nemůže se mu upřít, že v tom co dělá, je opravdu dobrý. Na druhou stranu se natolik vydal napospas koncepci městského ultramini, že prakticky pozbývá jakéhokoliv užitného smyslu. Právě tady ale vstupuje na scénu Rinspeed, který pro Smart zkonstruoval krátký přípojný vozík, díky němuž už nebude jeho dvouhlavá posádka trpět tak akutním nedostatkem zavazadlového prostoru.


Jejich vozík skýtá i další případné výhody, a to zejména v kombinaci s elektrickým pohonem, kdy je možné do něj zabudovat přídavné baterie, a jeho třetí náprava může zrovna tak akumulátory dobíjet. Kdo ví, třeba tento rinspeeďácký popostrčí automobilky novým směrem, a městské elektromobilky si tak budou schopné prodloužit dojezd i pro případnou návštěvu babiček na periferii.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy