Renault Twizzy EV – na nákup i na rozsvícení Eiffelovky

Vložil: Clark Kent v 22:49:00 Kategorie: Ekoauta

Čer15

 

S neutuchajícím boomem elektromobilů všeho druhu se můžeme těšit na stále více a více futuristických vozů pro denní potřebu. Průkopníkem v tomto oboru bylo BMW se svojí řadou „i“, ale velice rychle na něj navázaly i další automobilky. Tou, na kterou se podíváme dnes, je Renault se svou poněkud alternativní reklamní akcí.

Hlavní role připadla nejmenšímu z francouzských elektromobilů řady Z.E., modelu Twizzy. Ten svou koncepcí sází na obdobně vesmírný design jako elektrická BMW, ale oproti nim vyrazil do boje i s poměrně atraktivní cenou, která by se na našem trhu mohla pohybovat již okolo 300000 korun. Dostaneme za to sice jen drobného dvoumístného ekobratra Smartu ForTwo, ale v městských podmínkách by přesto mohlo jít o takřka ideální vozítko. Špatné nejsou ani jeho technické parametry, kdy se silnějším dvacetikoňovým elektromotorem zvládne uhánět rychlostí téměř osmdesát kilometrů za hodinu, přičemž na jedno nabití trvající tři a půl hodiny dokáže urazit slušných sto kilometrů. Do města tak akorát.


Pokud by někdo stále ještě potřeboval přesvědčit, Renault má v rukávu ještě jedno eso navíc. Seženete-li si partu kamarádů vybavenou těmito golfovými vozíky, můžete dát dohromady dostatek elektřiny i na soukromé rozsvícení Eiffelovky. Teď už snad nemůže váhat nikdo :)

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy