Porsche Spyder vrací úder!

Vložil: Vít Tuhý v 00:00:00 Kategorie: Novinky

Čer24

 

 Když se řekne Porsche Spyder, každý z nás si představí rychlost, eleganci, styl. Největší ikona sportovních automobilů vůbec přichází po několika změnách v docela novém kabátě. Jeho nové tvary a přednosti budeme moc na silnicích obdivovat už někdy v roce 2013.

 Inspirací se stal stávající Spyder 550 a nový Spyder se bude především opírat o koncept VW Bluesport. Samozřejmostí je zachovat dobré jméno společnosti a celé této modelové řady, dynamiku a kvalitní jízdní vlastnosti a podat je v cenově dostupnějším balení. Jízdní vlastnosti budou dost podobné jako u Boxsteru, díky plátěné skládací střeše bude se svými 3,99m patřit mezi ty menší. Tyto modely by měly mít motor vypůjčený z VW Golf GTi - 2.0l čtyřválec TSFi s dvoumisty koňmi. Motor bude za řidičem mezi dvěma nápravami pro optimální vyvážení.

Ceny budou začínat někde kolem 28.000 GBP, čímž se drží na hony daleko od nejlevnějšího Boxsteru, který startuje někde kolem 33.700 GBP. Zajímavostí je, že původní inspirace a konstrukční filozofie vůbec vychází ze Spyderu 550 odhaleného poprvé v roce 1953 na Motor Show v Paříži, který byl původně navrhnut jako závodní automobil, což svým prvenstvím potvrdil na Le Mans. Stejně známí také zůstává kvůli tragické nehodě Hollywoodské hvězdy Jamese Deana, který za volantem jednoho takového zemřel.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy