Pagani Zonda 760RS – s Huayrou příběh nekončí

Vložil: Clark Kent v 23:34:33 Kategorie: Jiné

Dub15

 

Vlajkové lodi automobilky Pagani, modelu Zonda, již sice s nástupem nové Huayry odzvonilo, ale navzdory původním prohlášením vedení společnosti, která popírala jakoukoliv její další produkci, je tu možná přeci jen ještě nějaká šance, jak ke své vlastní zbrusu nové Zondě přijít.

Vzhledem k veskrze unikátní povaze vozů Pagani, zůstala v nabídce možnost nechat si kultovní Zondu, za patřičný poplatek, postavit na zakázku. Výhodou je v takovém případě velice osobní přístup ke každému vozu, a zákazník si tak může navymýšlet prakticky cokoliv, co ho jen napadne. Výsledkem jedné takové zakázky je Zonda 760 RS původně vyrobená pro blíže neznámého arabského kupce, jako ta vůbec nejsilnější Zonda, která kdy opustila tovární halu Pagani. Objednávka byla sice ještě před svým dokončením zákazníkem zrušena, ale díky svým 760 koňským silám (tedy o téměř stovku více než verze Cinque) si naštěstí hned vzápětí našla nového majitele v Číně.


Cena v tomto případě nebyla automobilkou vůbec zveřejněna, avšak uvážíme-li, že Zonda Cinque vyrobená z iniciativy automobilky a navíc v malosérii přišla na jeden milion liber, a připočteme-li si k tomu zakázkovou výrobu a zatím ten vůbec nejvyšší výkon, s jakým jsme se u Pagani setkali, mohla se cena modelu 760 RS docela klidně vyšplhat až k hranici jednoho a půl milionu liber.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy