Nový Range Rover Sport - lehčí a výkonější

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Novinky

Čvc8

 



Land Rover představil novou verzi Range Roveru s přívlastkem Sport. Menší bratr Range Roveru, který je postaven na stejném základu je však rychlejší, má menší spotřebu paliva a díky hliníkové karoserii se podařilo hmotnost snížit o 220 kg.  Sám Land Rover si tak verzí Sport udělal konkurenta ve vlastních řadách, jelikož Sport má skoro stejné vlastnosti jako větší Range.

Předchozí verze Range Roveru Sport dosahovala v závislosti na výbavě hmotnosti okolo 2 400 kg. Váha nového Sportu se ovšem zastavila na pouhých 2 144 kg. Vzrostl rovněž výkon nejprodávanějšího motoru 3.0 TDV6, a to na 190 kW. Spolu s nižší hmotností vozu je Sport hbitější než jeho předchozí generace. Srovnáme-li verzi Sport s novým Range Roverem, který byl představen nedávno, tak si jsou obě auta velmi podobná - jak po designové stránce, tak i co se výbavy týče. Stále ovšem platí, že Range Rover má oproti menší verzi Sport navrch a to díky vetší prestiži, svojí velikostí, a také o něco většímu pohodlí. Naopak verze Sport dostala do vínku nižší cenu, která může být i pro člověka, který na něj má, rozhodující.







Land Roveru se s novým Range Roverem Sport konečně podařilo po designové stránce sladit celé své portfolio nabízených modelů, přičemž vlastní výběr modelu, alespoň v případě Range Roveru a Range Roveru Sport, již není natolik významný. Bude tak záležet čistě na osobních preferencích, zda upřednostníte o něco tvrdší podvozek, nebo o něco prostornější interiér.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy