Nová Audi A7 Sportback: na podzim v prodeji

Vložil: Clark Kent v 00:08:39 Kategorie: Recenze

Srp27

 

Ingolstadtský výrobce automobilů Audi představil svůj nejnovější přírůstek do Ačkové rodiny. Čtyřdvéřové coupé A7 Sportback má opět úžasný design hodný Audi a výborně zpracovaný interiér.
 
 

Rozměry jsou trochu větší, na délku dosahuje ásedmička necelých pěti metrů a šířka je něco pod hranicí dvou metrů. Přední maska chladiče je monstrózní a budí respekt. Spoluvinu na tom samozřejmě nesou i světlomety, jak jinak než xenonové, podtržené led diodami, což už je dnes typické pro vozy této značky. Zajímavostí je elektronicky řízený zadní spoiler, který se automaticky vysune při překročení hranice 130km v hodině. 

 

Interiér nového Sportbacku je velice luxusní, nechybí kůže, ani pravé dřevo. Přední sedadla jsou položena sportovně nízko a v základu jsou vybavena elektronicky nastavitelnou bederní opěrkou a vyhříváním. Za příplatek pak můžete dostat sedadla elektronicky a pneumaticky polohovatelná ve 20 směrech, s odvětráváním a dokonce i několika masážními programy zad. To pro ty pohodlnější zákazníky, náruživější jezdci si budou moci dokoupit sportovní sedačky s bočním vedením. Co se týká prostoru pro zavazadla, má v základu objem 535 litrů a po sklopení zadních sedaček můžete pro své kufry využít plných 1390 litrů.

 

Prodávat se bude nová Audina ve čtyřech motorizacích, z toho dvě naftové. Slabší benzínová verze bude o obsahu 2,8litru FSI a výkonem 150kW, silnější pak bude mít motor 3,0 TFSI a výkon 220kW. Pro příznivce naftových motorů tu je k dispozici turbodiesel 3,0 TDI, přičemž slabší varianta je s výkonem 150kW a ta silnější má nejvyšší výkon 180kW. Až na nejslabší turbodiesel, jsou všechny verze s pohonem všech kol, tedy quattro, a sedmistupňovou dvojspojkovou převodovkou. U benzínových variant udává automobilka kombinovanou spotřebu 8,2 l/100 km a zrychlení 0-100km/h za 5,6 vteřiny (slabší benzín za 8,3), s naftou se pak budete pohybovat prý okolo 6,5 l/100 km a stovku na tachometru překonáte za 6,5s. Cena nové Audi A7 Sportback by měla být 1.300.000Kč.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy