Mercedes-Benz třídy S Hybrid se představí ve Frankfurtu

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Novinky

Čvc10

 



Nejnovější generace slavné německé limuzíny Mercedes-Benz S Klasse svým představením nedávno rozvířila vody automobilové veřejnosti. Vděčí za to nejen svému notně upravenému zevnějšku, ale také standardní plejádě nových technologií. Jejich výčet se má ovšem v brzké době rozšířit ještě o jednu významnou položku - technologii plug-in hybridního pohonu.

Ekologická varianta největšího Mercedesu bude oficiálně odhalena na podzimním autosalonu ve Frankfurtu, a jde o přímou odpověď na nedávné odtajnění Porsche Panamera S E-Hybrid. V případě S Klasse bude mít pohon na starosti vidlicový šestiválec o objemu tři a půllitru, kterému bude sekundovat jeden elektromotor, živený z akumulátorů uložených pod podlahou kufru. Vzhledem k označení plug-in bude možné akumulátory nabíjet nejen za jízdy, ale také přímo z elektrické sítě. S tím souvisí i schopnost čistě elektrického provozu, při kterém bude dojezd vozu činit zhruba 30 kilometrů.





Zajímavá je rovněž odhadovaná spotřeba, která by se mohla pohybovat na hranici tří litrů, což je samo o sobě hodnota zcela nevídaná v kategorii více než pětimetrových a dvou a půl tunových automobilů. Veškeré bližší informace se však dozvíme až na podzim.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy