Lego Rover 110 – ultimátní dánská skládačka

Vložil: Clark Kent v 00:00:19 Kategorie: Jiné

Kvě21

 

Na našem serveru se již pár sofistikovaných lego stavebnic mihlo, ale ani náhodou se žádná z nich nemůže rovnat dnešnímu modelu Land Roveru 110. Převodovka, sedm servomotorů, měřítko 1:8,5 – zajímá vás, co všechno tenhle model dovede?

Předně je třeba uvést, že tenhle Rover je unikátním projektem neznámého legomaniaka, a není si jej tedy možné koupit v žádném obchodě. Při samotném projektu pak využil na 2800 dílků lega a výsledek měří více než půl metru. Co se vzezření týče, nejen, že je legoverze na pohled věrná své předloze v každém možném detailu, ale její tvůrce vše dovedl ještě dál. Pod kapotou najdeme kopii původního motoru, funkční pětistupňovou převodovku, volitelný pohon všech čtyř kol i s diferenciály, čtveřici kotoučových brzd a remake originálního odpružení - dokonce i volant má stejný rozsah jako originál.


Vrcholem všeho je pak unikátní dálkové ovládání, které ovládá každý jeden kousek tohoto vozu a dokáže jej rozpohybovat až na čtyři kilometry za hodinu (dobrá, to není až tak oslňující). Zajímavé ovšem je, že pokud tento model získá na stránkách Lego CUUSOO alespoň deset tisíc hlasů, bude jej Lego vyrábět oficiálně.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy