Je libo lehce ojeté Ferrari za 150 korun?

Vložil: Clark Kent v 17:20:41 Kategorie: Jiné

Pro3

 

Vlastnit Ferrari je, nebo alespoň někdy v životě bylo, snem snad každého z nás. Naneštěstí se tento sen vyplní jen opravdovému zlomku všech snílků, a tak většinou začneme snít o něčem reálnějším, jako třeba o Fabii. Co když tu je ale možnost jak získat opravdové Ferrari?

Pokud se nerozhodneme pro koupi kousku staršího dvacet let, který se svou cenovkou leckdy dokáže vměstnat i pod hranici půl milionu korun, mohli bychom objevit řešení v novém serveru Jointli.com, který zprostředkovává jakýsi systém „spoluvlastnictví“. V praxi to funguje tak, že pokud máte zálusk třeba právě na ono Ferrari, najde Jointli ve vašem okolí (ať už větším či menším) potencionální společníky, a společně vám pak pomůže pořídit vůz na společnou smlouvu. V případě italské krasavice funguje matematika serveru tak, že každý ze spolumajitelů disponuje vozem na jeden týden v měsíci (což odpovídá statistickému průměru používání běžného Ferrari), a při rozpočítání nákladů (a následovném prodeji vozu po jednom roce používání), vychází náklady přibližně na osm dolarů, tedy sto padesát korun, na hodinu.


Teoreticky funguje Jointli perfektně, dokonce počítá i s nějakým tím dolarem na případnou opravu nebo servis. Přesto tady ale hrozí rovnou čtyřnásobné riziko havárie, která se může u pouhé dva roky starého Ferrari nepříjemně snadno prodražit i přes hranici oněch započítaných deseti tisíc dolarů. Druhým, a pro nás větším, problémem je pak prozatimní dostupnost této služby pouze za oceánem.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy