Ekologický monstertruck?

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Ekoauta

Bře19

 

Ačkoliv k monster truckům odjakživa téměř bytostně patří uši drásající řev motoru o výkonu přes tisíc koňských sil a parfém ze spáleného benzinu, dokonce i u nich se pomalu začíná experimentovat s alternativním pohonem. Zatím jde sice pouze o první vlaštovku, ale nesmíme zapomenout, že pochází ze slavné rodové linie vozů Bigfoot.

Prvním nezbytným úkolem bylo vměstnat na platformu vozu Bigfoot nr.20 celkem 36 suchých palivových článků, které dodávají energii speciálnímu elektromotoru o výkonu 350 koňských sil a točivém momentu 1152 Newtonmetrů. Oproti klasickým benzinovým agregátům se to nemusí zdát jako mnoho, ale jak je vidět v následujícím videu, i tento elektromotor poskytuje vozu dostatek ničivé síly. Částečně mu v tom také může pomáhat čerstvě přibraných šest set kilogramů, které sice zrovna dvakrát nepřidají na řízení, ale zato pomohou při rozmačkávání střechy Fordu Taurus.



Elektrický Bigfoot prozatím nemá v plánu zúčastnit se oficiálních soutěží, ale o to více ho bude vidět na veřejných akcích a jako předskokana svých benzinových sourozenců.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy