eBay uvádí: Barracuda s duší zmije

Vložil: Clark Kent v 21:00:39 Kategorie: Jiné

Dub13

 

Plymouth Barracuda sice nepatří do nejznámější trojice muscle aut Mustang-Camaro-Charger, ale své místo si drží prakticky hned za nimi. Model z roku 1971 bezpochyby patří mezi ty vůbec nejkrásnější výtvory amerického benzínového šílenství, jen v zatáčkách naneštěstí trpí klasickými neduhy amerik z přelomu šedesátých a sedmdesátých let. Co by se však stalo, kdyby mu byly voperovány orgány z moderního Dodge Viperu?

Jde samozřejmě o případ téhle konkrétní čtyřicetileté Barracudy, které se podařilo vyzískat ohromný čtyřsetpadesátikoňový desetiválec ze současného Dodge Viperu, spolu s viperovskými tlumiči, šestistupňovou převodovkou Tremec, laděným výfukovým potrubím a spoustou dalších kravinek, včetně na zakázku upraveného interiéru. Ve finále tak sice z původního krále americké benzínové revoluce zůstala vlastně jen kastle, avšak uvážíme-li výsledek, nemůžeme se na tvůrce tohoto unikátu ani v nejmenším ohledu zlobit.


Jediným problémem, se kterým se bude tahle rybka potýkat, tak bude dostatečně velký prut, na který by se mohla v eBay rybníku chytit. Cena, na jakou si ji její majitel cení, totiž vskutku není lidová – rovných 180000 dolarů, tedy takřka tři a půl milionu korun.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy