Doubleback aka kempování s Volkswagenem

Vložil: Clark Kent v 22:44:42 Kategorie: Jiné

Dub2

 

Původní CamperVan byl více než jen úspěšnou modifikací Volkswagenu Transporter, byl to vůz, který si vydobyl kultovní postavení mezi vozy z počátku druhé poloviny dvacátého století a své jedinečné charisma si dokázal udržet dodnes. Automobilce se bohužel na jeho úspěch nikdy nepodařilo tak docela navázat - je ale docela dobře možné, že to co s dalšími generacemi Transporteru nezvládlo VW, zvládl nyní někdo docela jiný.

Řeč je o britské společnosti Doubleback, jejímž jediným produktem je právě pro kemping upravený Volkswagen Transporter T5. Disponuje nejen výsuvnou střechou, tak jako standartní CamperVan, ale navíc nabídne i výsuvnou záď, ve které se ukrývá zcela plnohodnotná ložnice s (i když ekonomickou) dvojpostelí. Díky přesunu spacího prostoru do nově vzniklé ložnice došlo k uvolnění hlavní obytné části vozu, kam proto bylo možné umístit celkem pohodlnou polní kuchyňku a sedací soupravu.


Takto upravený Transporter bohužel není při ceně přesahující 1,6 milionu korun tak docela levnou záležitostí, na každý pád ale nabízí velice zajímavou alternativu pro ty, kdo hledají obytný vůz, který nedosahuje velikosti (a spotřeby paliva) menšího města.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy