Další nalezenec ze stodoly – Aston Martin DB4

Vložil: Clark Kent v 17:40:47 Kategorie: Z Historie

Dub12

 

Není vůbec neobvyklé, že se co chvilku někde objeví zpráva, jak byl kdesi v prastaré stodole/garáži/dílně nalezen dávno zapomenutý vůz, pocházející ještě z dob, kdy auta potřebovala víc řidiče, než hromadu elektronických asistentů. Stejný osud potkal nedávno potomka let sedmdesátých, kabriolet Aston Martin DB4, který tak po čtvrt století znovu spatřil světlo světa. 

Tenhle konkrétní vůz pochází ze Spojeného Království, kde před tím než se uložil ke spánku, vystřídal pouhé dva majitele. Díky tomu má najeto jen zhruba sto tisíc kilometrů a vyjma nějakých těch šedin, je stále ve slušné kondici. Špatně na tom není ani po motorové stránce, vzhledem k tomu, že jeho původní motor byl ke konci sedmdesátých let vystřídán novým originálním hliníkovým DOHC agregátem o objemu 3,7 litru a výkonu 240 koňských sil.

 

Je samozřejmé, že práce bude na voze víc než dost, ale to už koneckonců k těmhle nalezencům patří. Případní zájemci budou mít šanci v nastávající květnové aukci, kde bude Aston dražen s očekávaným ziskem mezi dvěma až čtyřmi miliony korun.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy