Chainlink – král offroadu

Vložil: Clark Kent v 21:01:34 Kategorie: Jiné

Led6

 

Čas od času narazíme při brouzdání po internetu na opravdu, ale opravdu zajímavá vozidla. Většinou se jedná o unikáty a nejinak tomu je i v případě tohoto ultimátního terénního vozu.

Chainlink od základu postavil jeden Američan, který se již dlouhá léta věnuje sbírání všemožných jeepů. Nejspíš to byl tedy právě jeho koníček, co ho přivedlo na nápad postavit si vlastní teréňák. Chainlink se od konkurence odlišuje jednou podstatnou věcí, nemá totiž pevně zavěšené nápravy. Každé kolo je uchyceno na jenom pohyblivém rameni, které se může vychýlit až o dva metry nahoru i dolů. Z toho vyplývá, že výškový rozdíl mezi levým a pravým kolem může být až čtyři (!) metry, při zachování kokpitu ve vodorovné poloze. Díky tomu má tento offroad naprosto jedinečnou průchodnost terénem a hravě překoná i ikonu terénních vozů – hummer H1.

Nejmenovanému konstruktéru se tady podařilo vytvořit naprosto perfektní vozidlo, pro ten nejtěžší terén. Těžko ale odhadovat, jak by si Chainlink vedl v lehčím terénu nebo na klasické vozovce. S rychlostí bych to u něj totiž moc růžově neviděl :)

 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy