Cesta do útrob Formule 1 – a se vším všudy

Vložil: Clark Kent v 22:19:51 Kategorie: F1

Čer1

 

Všichni nejspíš tušíme, že v na první pohled subtilních tělech monopostů Formule 1 se každým rokem ukrývá více a více unikátních technologií, díky nimž jsou tyto vozy rok od roku rychlejší a lepší po všech stránkách. Kromě tiskových zpráv o přepracování profilu zadního spoileru nebo popisu volantu monopostu máme však jen velice málo příležitostí k tomu, podívat se, jak taková formule vlastně funguje. Pokud vás již tedy někdy něco takového napadlo, mám pro vás dobrou zprávu – tým Sauber se rozhodl vzít nás na opravdu detailní prohlídku. 

Pro potřeby videa obětoval švýcarský Sauber celý jeden monopost, který rozříznul od zadního až po přední spoiler, tak aby nám mohl ukázat jakousi benzínovou verzi pořadu „Byl jednou jeden život“. Celým videem nás pak provází jeden z inženýrů stáje, díky čemuž si dokonce ani nemusíme domýšlet, k čemu slouží všechny ty atypické vnitřní orgány vozu.

Video je samozřejmě v angličtině, ale vzhledem k unikátní povaze projektu by to nemělo ubírat na kráse ani těm z nás, kteří cizím jazykem nevládnou tak jak by zde bylo potřeba. Motor o výkonu 750 koňských sil, patrová nádrž z kevlaru, která zamezuje pohybu paliva, zcela unikátní posez pilota monopostu a mnoho dalšího, to vše shrnuto v pěti nabitých minutách. Tak na co čekáte? :)

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy