BMW i8 CamoEdition – oficiální představení se blíží?

Vložil: Clark Kent v 19:59:19 Kategorie: Novinky

Pro27

 

Ačkoliv nám by se dozajista nelíbilo, kdyby se nám někdo s prstem na spoušti fotoaparátu blížil kolem zadního plotu u domu, v případě bavorské centrály BMW se takové praktiky čas od času docela vyplatí. Nebo vám snad fotky zbrusu nového modelu i8 nepřijdou jako dostatečná odměna?

V nejnovějším hollywoodském trháku Mission Impossible: Ghost Protocol se sice jakési takové BMW objeví, a to dokonce bez všemožných modrých ala Van Gogh malůvek, ale nejde o připravovanou i-osmičku, nýbrž o praotce řady „i“, tedy o původní koncept EfficientDynamics. Pokud můžeme soudit z uveřejněných fotografií a faktů, které už o voze víme, budeme se muset u produkční verze bavorského 2+2 obejít bez prosklených dveří, které budou mimo jiné také o pěkný kus kratší, než původní motýlí „dvojdveře“. Poněkud matoucí jsou stejně tak boule na zadním nárazníku, ve kterých se schovávají světlomety, ale je docela dobře možné, že jde pouze o propracovanou kamufláž.


Oproti konceptu bychom měli očekávat odklon od původní koncepce jak elektrického, tak dieselového pohonného ústrojí, k poněkud standardnějšímu elektromotoru s přeplňovaným benzínovým čtyřválcem pro prodloužení dojezdu. Ať tak či onak, éra vozů, které známe ze sci-fi filmů, se blíží.

fotografie převzaty ze serveru www.autoblog.com

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy