Autoglass představuje čelní sklo pro rok 2020

Vložil: Clark Kent v 23:11:18 Kategorie: Technologie

Čer18

 

Futuristické vize a odvážné koncepty byly odjakživa neopomenutelnou součástí automobilového průmyslu. Často jde sice pouze o výstřely naslepo, které nikdy nespatří světlo světa, občas jsou ale některé z nich realitě blíže, než bychom si na první pohled mohli myslet.

Dnes se k nám dostala vize společnosti Autoglass, která se (překvapivě) zabývá výrobou automobilových skel. Nejdůležitějším z nich je samozřejmě čelní sklo, vždyť jen zíráním skrz něj strávíme v průměru asi dva roky našeho života. Celá řada automobilek z toho důvodu experimentuje s rozšířením jeho využití, přičemž jako nejčastější prvek se jeví použití head-up displayů, které nacházejí své místo hlavně v dražších vozech vyšší střední třídy. Ani u těch nejpokročilejších z nich však není potenciál této technologie využit naplno, podívejme se proto společně, jak by vypadalo čelní sklo budoucnosti – takové, které ze sebe vyždímá všechno opravdu maximum.

Podle Autoglassu budeme na svých čelních sklech brzy moci přivítat jak multimediální systémy vozu, tak i aktivní navigaci, která nás bude informovat o všem kolem nás, aktivní systémy bezpečnosti (viz vyhledávání chodců v novém Volvu), nebo třeba nenápadná upozornění na bezpečnostní kamery. Podtrženo, sečteno – máme se na co těšit :)

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy